duminică, 9 august 2009

Calcul deviz pret manopera machetare grafica - dtp , in tipografii sau agentii publicitate - (19 - 20 Euro /ora)

Calculul notelor de deviz pleaca de la urmatoarele considerente :
- au fost luate in calcul programele minim necesare pentru a putea lucra documente pentru print (creatie proprie sau primite de la client )
- sistemele hardware au un minim de performanta de lucru si stocare
- pentru shop-urile de creatie , agentiile de publicitate , cota de profit net poate varia intre 20 si 40 % .
- salarizarea a tinut cont de niste valori cuprinse intre 400 si 1200 Euro , alegandu-se media de 800 Euro
- amortizarea echipamentelor si a soft-urilor utilizte a fost aleasa 4 ani ( perioada medie la care apare uzura morala si fizica in domeniu )
- postul de grafician este incadrat in zona personalului direct productiv ( ca atare are cota parte din cheltuielile personalului indirect productiv care il deservesc proportional )
- procentul de 80 % al timpului de lucru ce urmeaza a fi vandut intr-o luna a fost ales maximal ( industria americana recomanda 75 % ) ; procentul de timp de 20 % include operatiunile obligatorii conform standardelor ISO profesionale si managementul calitatii
- costul cu salariu nu include bonusurile sau primele de proiect
- spatiul de 6 mp este minimul necesar ( industria europeana recomanda 10 - 15 mp / angajat )
Pretul aritmetic minim calculat este de 15 Euro . Acest pret pune semne de intrebare asupra viitorului afacerii respective ( capitalizare redusa - maxim 3% cota profit , pregatire profesionala minmala a angajatilor , tehnologie si know-how depasite, lipsa elementelor de standardizare profesionala , etc ) .
In aceste conditii pretul minim de piata pentru machetare grafica - dtp este de 19 - 20 Euro / ora , valabil pentru 2009. Pretul nu se refera si la prepress .

Atasat aveti : deviz estimativ machetare grafica -dtp.

Pretuile de manopera in UE 27 variaza intre 20 si 60 Euro / ora ( preturi medie de piata ).

 www.tipografie-flyere-pliante.ro

Un comentariu:

MORO spunea...

In primul rand felicitari !
Subiecte foarte interesante tratate cu mult profesionalism.Mi-as dori (va rog chiar) sa continuati sa scrieti - iar eu va promit ca o sa fac tot ce pot ca sa va fac cunoscut blogul printre cei interesati. Sper ca articolele dvs. sa-i mai "lumineze" pe desteptii astia care cred ca lucreza foarte ieftin dar se indreapta cu pasi mari spre faliment sau pe acei care se cred mari specialisti dar sunt paraleli cu calitatea...Si din pacate sunt atat de multi!

PS - Ati fost cumva student la electro in Iasi ?